У минулому році було розпочато реальні реформи в дорожній галузі і відремонтовано 626 км доріг - Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У минулому році було розпочато реальні реформи в дорожній галузі і відремонтовано 626 км доріг - Укравтодор

Казна та Політика
300
У минулому році було розпочато реальні реформи в дорожній галузі. На сьогодні у Верховній Раді знаходиться підготований до другого читання і рекомендований комітетом по транспорту закон про реформування дорожнього господарства №2536-а1. Про це розповів глава Укравтодору Євген Прусенко під час прес-конференції.
“Щиро сподіватимемося, що Верховна Рада запрацює і будуть прийняті необхідні закони, адже цей закон передбачає передачу до сфери управління місцевих органів влади разом з фінансуванням доріг місцевого значення. Так, як це зроблено у переважній більшості країн світу”, – сказав він.
Крім того, 6 лютого комітет по бюджету схвалив для розгляду першого читання закон про створення Державного дорожнього фонду. “Комітетом по транспорту заплановано розгляд закону про внесення змін до закону про джерела фінансування дорожнього господарства. Ця низка законів дозволять реформам рухатися далі”, – зауважив Прусенко.
Він пояснив, що внаслідок цих реформ дороги передаються не на баланс населених пунктів. Вони не будуть комунальною власністю, залишаться у державній, і будуть передані в сферу управління обладміністрацій, в такому стані, в якому вони зараз є. “Вони будуть відремонтовані по весні поточним ремонтом і будуть передані у відповідності з загальноприйнятими процедурами передачі, при сформованих комісіях”, – сказав Прусенко.
Як повідомили в Укравтодорі, за 2013 рік було відремонтовано та побудовано 626 км автомобільних доріг загального користування. Станом на 2014 рік в Україні є 2300 км. проблемних доріг, на ремонт яких потрібно близько 5 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас