Укравтодру не вистачить коштів на реконструкцію доріг в цьому році, до безкінечності залучати кредити не можна - глава — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укравтодру не вистачить коштів на реконструкцію доріг в цьому році, до безкінечності залучати кредити не можна - глава

Казна та Політика
399
Укравтодору в цьому році було виділено коштів набагато менше, ніж необхідно і навіть менше, ніж в минулому році. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив глава Укравтодору Євген Прусенко. Цього року відомством планується ремонт доріг місцевого значення, насамперед у Львівській та Івано-Франківській областях. Але обсяг запланованого фінансування менший, ніж потрібно для реконструкції.
Однак голова зазначив, що через політичні зіткнення в країні жодна зі світових фінансових організацій не розірвала чи не призупинила співпрацю із відомством. “Наприклад, зі Світовим банком в України сьогодні другий кредит, який передбачає капітальний ремонт-реконструкцію дороги від Лубен до Полтави. Зовсім нещодавно ми в робочому режимі узгодили і третій кредит, який дозволить реконструювати дорогу від Полтави до Харкова”, – розповів Прусенко.
“У нас немає ніяких секретів – є певні складності з фінансуванням Європейського банку реконструкції та розвитку по траншу на підходи до Києва. Але це пов’язано не з політичними проблемами, а з певними критеріями банка відносно макроекономічних показників у країні”, – пояснив він.
Однак, як зауважив Прусенко, до безкінечності залучати кредити не можна. “Ті задачі, які стоять перед Укравтодором по розвитку доріг дуже затратні. Грошей на їх реалізацію сьогодні немає. Залучати кредити до безкінечності неможна. Тому реальним джерелом фінансування зараз є залучення приватних інвестицій. У всьому світі це є одним із джерел розвитку мережі доріг”, – вважає він.
Голова розповів, що всі борги Укравтодору за виконані роботи увійшли у перелік, затверджений Кабінетом міністрів. “Ми будемо виплачувати борги по мірі можливостей, бо робота без оборотних коштів у підрядників іде дуже і дуже повільно”, – пообіцяв Прусенко.
Як повідомили в Укравтодорі, за 2013 рік було відремонтовано та побудовано 626 км автомобільних доріг загального користування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас