Кредитом у $2 мільярди Росія купує нового українського прем'єра - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитом у $2 мільярди Росія купує нового українського прем'єра - експерт

Казна та Політика
2032
Надаючи Україні черговий транш кредиту в обсязі $2 млрд, Російська Федерація забезпечує таким чином перебування на посту глави українського уряду “своєї” людини.
Таку думку висловив ректор Міжнародного інституту бізнесу, колишній заступник голови Національного банку України (НБУ) Олександр Савченко в ефірі “Еспрессо ТВ”.
“Не знаю, хто це. Але такий є. І як “пряник” Росія каже: якщо призначите “нашого” прем’єр-міністра, одразу отримаєте 2 мільярди доларів. Росія – дуже талановитий зовнішній гравець, витрачає на зовнішню пропаганду величезні гроші – сотні мільйонів доларів. А Україна – 11 мільйонів, і то половину розкрадають”, – сказав Савченко.
Нагадаємо, глава Мінфіну РФ Антон Силуанов заявив, що Росія цього тижня придбає наступний транш єврооблігацій України на $2 млрд.
Ще 8 лютого він говорив, що РФ поки не прийняла рішення про перерахування другого траншу фінансової допомоги Україні і очікує від Києва погашення заборгованості за російський газ.
Наприкінці 2013 року Росія прийняла рішення вкласти у єврооблігації України до $15 млрд. Незабаром був викуплений перший транш на $3 млрд.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас