В Україні з'явилися бажаючі зареєструвати торговельні марки, що містять слово "майдан" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явилися бажаючі зареєструвати торговельні марки, що містять слово "майдан"

Особисті фінанси
527
Кілька громадських діячів подали заявки на реєстрацію брендів, пов’язаних з протестними акціями в центрі Києва, зокрема, на торговельні марки, що містять слово “майдан”.
Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” адвокат, кандидат юридичних наук Маркіян Галабала, за його запитом держпідприємство “Український інститут промислової власності” (“Укрпатент”) надало інформацію про заявки, подані для реєстрації таких торговельних марок.
За його словами, зокрема, на реєстрацію торговельної марки “ЄвроМайдан” 3 грудня 2013 року подав заявку Володимир Компанієць, який входив до оргкомітету “студентського ЄвроМайдана”, а 30 грудня минулого року заявка на реєстрацію цієї ж торговельної марки подана від імені Віталія Кличка.
Крім того, в “Укрпатент” надійшли заявки на реєстрацію в якості торговельних марок позначень, що містять слово “майдан”. Зокрема, на реєстрацію позначення “Громадський рух НАРОДНИЙ МАЙДАН” подана заявка від імені Олександра Ржавського, народного депутата України третього скликання і кандидата в президенти України на виборах 2004 року.
Народний депутат Павло Петренко (фракція “Батьківщина”) подав заявку на реєстрацію позначення “Всеукраїнське об’єднання “Майдан”.
Олександр Юраков і Віталій Лазаренко подали заявку на реєстрацію позначень “Громадське об’єднання “МАЙДАН”, “Народне об’єднання “МАЙДАН”, “Політична партія “МАЙДАН”.
Наталія Приймаченко подала заявки на реєстрацію позначень “МАЙДАН”, “Громадянська платформа Майдан”, “Громайдан”. Людмила Пономарьова подала заявки на реєстрацію позначень “МАЙДАН” і “MAYDAN”.
Крім того, на реєстрацію позначення “Об’єднання “МАЙДАН” заявки подали П.Петренко, В.Кличко, А.Юраков і В.Лазаренко, а також Н.Примаченко.
“Більшість оригінальних слів, особливо нових, можуть бути зареєстровані в якості торговельних марок. Ставши власником торговельної марки, ви купуєте право забороняти використовувати її будь-ким без вашого дозволу”, – підкреслив юрист.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас