Міндоходів планує надати пільги при передачі автомобілів - з 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів планує надати пільги при передачі автомобілів - з 2015 року

Казна та Політика
6452
Міністерство доходів і зборів ініціює зміни до Податкового кодексу, згідно з якими з 2015 року пропонується звільнити від оподаткування акцизом, утилізаційним збором і збором за першу реєстрацію операції з передачі транспортних засобів у володіння і користування.
Йдеться про безкоштовну передачу автомобілів державним органам та установам, які фінансуються з бюджету, а також дитячим будинкам, в тому числі і сімейного типу, багатодітним сім’ям, які виховують 5 і більше дітей.
Зараз одержувачі транспортних засобів змушені нести податкове навантаження, яке, за оцінками Міндоходів, перевищує їх ринкову вартість. Це транспортні засоби, термін експлуатації яких перевищує 5 років, тому необхідність сплати великої суми податків і зборів не дозволяє їх продавати або передавати.
Зараз, відповідно до Податкового кодексу, такі автомобілі звільнені тільки від сплати ПДВ. Пільги щодо сплати акцизного податку, утилізаційного збору та збору за першу реєстрацію вже мають операції з передачі транспортних засобів інвалідам, у тому числі і дітям-інвалідам, а також ті автомобілі, що ввозяться на митну територію України в якості гуманітарної допомоги.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас