Арбузов: кредити під держгарантії для капітальних вкладень залучатимуться за ставкою до 9,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: кредити під держгарантії для капітальних вкладень залучатимуться за ставкою до 9,5%

Казна та Політика
764
Кредити під держгарантії для капітальних вкладень в 2014 р. будуть залучатися за ставкою до 9,5%. Про це повідомляє виконуючий обов’язки прем’єр-міністра України Сергій Арбузов.
Головні розпорядники бюджетних коштів у 2014 році зможуть залучати кредити за ставками до 9,5% річних під державні гарантії для здійснення капітальних вкладень понад встановлені бюджетні призначення.
Як зазначено в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів, уряд розробив відповідний порядок залучення кредитів під держгарантії.
С.Арбузов запевняє, що реалізація цього документа дозволить міністерствам залучати під цільові проекти дешеві кредитні ресурси, ставка яких може бути ще зменшена в разі зниження облікової ставки НБУ з нинішніх 6,5% річних.
За словами в.о. прем’єра, вказані кошти будуть спрямовані переважно на підтримку пріоритетних галузей економіки, в тому числі в рамках програми активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки. Серед них він виділив енергетичний сектор, зокрема, програми енергозбереження, агропромисловий комплекс, інформаційні технології, науку і освіту.
За Держбюджетом-2014, уряд у поточному році може надати держгарантії в обсязі до 50 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас