Закон про амністію євромайданівців сьогодні набув чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про амністію євромайданівців сьогодні набув чинності

Казна та Політика
458
Закон про звільнення від кримінальної відповідальності всіх затриманих з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року учасників акцій протесту набув чинності. Це випливає з публікації на сайті Генеральної прокуратури відповідного повідомлення.
“За інформацією Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та місцевих органів влади, учасниками масових акцій протесту фактично здійснена сукупність дій, передбачених статтею 9 цього закону. У зв’язку з публікацією цього повідомлення зазначений закон набуває чинності з 17 лютого 2014 року”, – сказано в повідомленні.
За прийнятим Верховною Радою 29 січня законом, публікація повідомлення на сайті Генпрокуратури є необхідною умовою для набуття чинності.
Набув же чинності він з 2 лютого – дня, наступного за опублікуванням.
Відповідно до оприлюдненої на сайті Генпрокуратури заяви, передбачається звільнення від кримінальної відповідальності і покарання учасників акцій протесту, які вчинили злочини в період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.
Нагадаємо, генпрокурор Віктор Пшонка пообіцяв, що в рамках виконання закону від кримінальної відповідальності будуть звільнені 268 осіб, і закон буде повністю виконаний протягом місяця (до 18 березня).
Штаб опору і рада ВО “Майдан” вимагають від влади негайного виконання закону, зокрема, закриття близько 2 тис. кримінальних справ проти учасників протестів, остаточну реабілітацію 236 тих, що раніше були заарештовані, а нині перебувають під домашнім арештом і поручительством.
16 лютого мітингувальники звільнили КМДА, чотири обладміністрації та розблокували вулицю Грушевського.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас