Неочікувано: всі 234 затримані активісти Майдану звільнені з-під варти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неочікувано: всі 234 затримані активісти Майдану звільнені з-під варти

Казна та Політика
2172
У п’ятницю останній з 234-х протестувальників був звільнений з-під варти, повідомляє Штаб національного опору.
За повідомленням, рішення щодо останнього активіста – Дмитра Полтавця – прийняв Голосіївський райсуд Києва.
У Штабі відзначають, що Полтавець був затриманий 23 січня на вул.Грушевського, йому інкримінують ст. 294 КК (участь у масових заворушеннях).
Раніше джерело в правоохоронних органах повідомило агентству “Інтерфакс-Україна”, що протягом 14 лютого будуть звільнені з-під варти всі затримані раніше учасники масових акцій протесту.
Станом на ранок п’ятниці під вартою залишалися всього 11 затриманих мітингувальників, в тому числі 4 – у Черкаській області, 2 – у Дніпропетровській і 5 – у Києві та області.
У четвер прокурор Києва Микола Бескишкий оприлюднив перелік вулиць і будівель столиці, які повинні бути звільнені протестуючими до 17 лютого для набрання чинності так званого закону про амністію та звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних в участі і організації масових заворушень у Києві (прийнятий Верховною Радою 29 січня 2014 року).
За його словами, йдеться про розблокування 9 вулиць центральної частини Києва (Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності) та демонтування 19 барикад, які там споруджені. Обов’язковою умовою, підкреслив прокурор, є звільнення будівлі КМДА.
Разом з тим, в Штабі національного опору заяву прокурора назвали провокацією.
Як повідомлялося, рада Всеукраїнського об’єднання “Майдан” на засіданні 13 лютого вирішила, що 18 лютого Самооборона Майдану заблокує урядовий квартал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас