Арбузов: агросектор залишиться лідером в наповненні держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: агросектор залишиться лідером в наповненні держбюджету

Аграрний ринок
375
Агропромисловий комплекс у 2014 році збереже лідируючі позиції в наповненні державного бюджету та притоку валютної виручки в Україну.
Про це заявив виконуючий обов’язки прем’єр -міністра України Сергій Арбузов.
“Цього року ми очікуємо валовий збір зернових в обсязі понад 62 мільйонів тонн, що майже дорівнює торішньому рекордному врожаю. Світова кон’юнктура дає всі підстави сподіватися на корекцію цін на зернові у бік збільшення. Тобто за підсумками року агросектор має всі можливості для збереження лідируючих позицій у наповненні держбюджету і припливу валютної виручки в Україну”, – зазначив в.о. прем’єр -міністра.
За словами Арбузова, незважаючи на відлигу, нинішній стан озимих знаходиться в задовільному стані. В цілому, на думку глави уряду, погодні умови цієї зими будуть сприяти гарній врожайності.
У зв’язку з цим він підкреслив необхідність забезпечення аграріїв технікою , пально -мастильними матеріалами, засобами захисту рослин і добривами для підготовки до весняно-польових робіт.
“Зниження ціни на газ повинно позитивно вплинути на ціну мінеральних добрив, а також сприяти відновленню роботи хімзаводів. Цього року уряд планує закупити через Аграрний фонд близько 60 тисяч тонн добрив. Сподіваюся, що їх ціна не буде перевищувати 3360 гривень за тонну”, – додав Арбузов.
В.о. прем’єр-міністра зазначив, що уряд зараз працює над залученням додаткових коштів від американського Ексімбанку НАК “Украгролізинг” для забезпечення аграріїв доступною технікою.
Оцінюючи експортні перспективи продукції АПК, Арбузов зазначив, що цього року Україна розширить географію ринків її збуту.
За його словами, в 2014 році активізується експорт в азіатському напрямку, зокрема, на нові для вітчизняних аграріїв ринки Японії, Південної Кореї, Китаю.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас