Щедра рука президента: Янукович збільшив Шевченківську премію в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щедра рука президента: Янукович збільшив Шевченківську премію в 2 рази

Казна та Політика
348
Національна премія імені Тараса Шевченка зросла вдвічі і тепер становитиме 520 тисяч гривень. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович під час засідання Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у четвер, 13 лютого.
“З метою гідного вшанування лауреатів Національної премії імені Шевченка, я доручив уряду збільшити розмір премії, і цього року вона буде вже в два рази більше, ніж минулого і становитиме 520 тисяч гривень”, – сказав він.
За словами Президента, під час підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка вже пророблено багато роботи.
“Закінчуються ремонтно-реставраційні роботи в Національному музеї Шевченка, проводяться роботи зі створенню музею Кирило-Мефодіївського братства… Біля підніжжя Чернечої гори у Каневі збудували Шевченківську церкву, створили музей в Мошнах”, – додав Президент.
Національна премія України імені Тараса Шевченка – вища винагорода України в галузі культури і мистецтва. Рішення про присудження премії приймає Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, створений Указом Президента України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас