Арбузов зможе і надалі тримати курс гривні, тільки якщо його уряд позбудеться приставки в.о. - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов зможе і надалі тримати курс гривні, тільки якщо його уряд позбудеться приставки в.о. - думка

Казна та Політика
1434
Наявність або відсутність постійного уряду в країні безпосередньо не пов’язано з можливістю Нацбанку утримувати ситуацію на валютному ринку під контролем. Однак зараз саме політичні ризики тиснуть на курс. Таку думку висловив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.
На сьогодні, за словами І. Бураковського, питання не в тому, які будуть імена та персоналії в уряді, а в мандаті на діяльність, який цей уряд отримає.
“Якщо ми отримаємо уряд, у якого буде один мандат – вибори 2015 року, то рішення економічних і, в тому числі курсових питань буде відкладатися з усіма відповідними наслідками”, – упевнений економіст.
Для суттєвих змін в країні, які стосуватимуться і стабілізації валютного курсу, уряду знадобиться мандат на дії з боку як президента, так і парламенту.
“Уряд не може приймати рішення, не вносячи законопроектів, які підтримає парламент”, – пояснив І.Бураковський.
Якщо ж така домовленість буде досягнута, за словами експерта, уряд зможе провести через парламент секвестр (скорочення видатків) бюджету, який хоч і стане непопулярним рішенням для звичайних людей, матиме позитивний вплив як на бізнес-клімат в країні в цілому, так і на ситуацію на валютному ринку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас