НБУ: ми продовжуємо використовувати курс керованого плавання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: ми продовжуємо використовувати курс керованого плавання

Валюта
2729
Національний банк України позитивно оцінює реакцію валютного ринку на заходи щодо його стабілізації та мінімізації дії спекулятивно-ситуативних чинників, але продовжить відстежувати ситуацію, повідомив радник голови НБУ Валерій Литвицький.
“Ми підтверджуємо, що центральний банк не буде знаходитися в стороні від валютного ринку, і продовжуємо використовувати курс керованого плавання. Національний банк буде йти за ринком, допомагаючи йому звільнятися від факторів ситуативного походження і відсікаючи хворобливу дію неринкових збурень”, – цитує Литвицького Інтерфакс-Україна.
Експерт зазначив, економіка виграє від того, що більше буде прозорості в курсоутворенні, що буде ліквідована множинність курсів.
“Курс був і залишається в режимі керованого плавання. Ми не почали, а поглибили цей перехід. Ми не розглядаємо його як повну конвергенцію, а як прийнятну і об’єктивно необхідну тенденцію, вважаючи за корисне поглиблювати і надалі гнучкість курсоутворення, але, не допускаючи “бовтанки”, – підкреслив Литвицький.
Литвицький додав, що певна адаптація нових правил пояснюється тісним зв’язком між готівковим і безготівковим ринками, які взаємодіють як сполучені судини, тому Нацбанк уважно стежить за процесами і готовий за необхідності внести відповідні поліпшення.
“Ми дякуємо українцям за розуміння проблем, пов’язаних з особливістю адаптації готівкового та безготівкового ринку”, – зазначив радник голови НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас