ГПУ: Народні Ради і загони самооборони - поза законом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: Народні Ради і загони самооборони - поза законом

Казна та Політика
1151
Рішення органів місцевого самоврядування про створення Народних Рад і загонів народної самооборони зупинені рішеннями судів, повідомила 12 лютого начальник головного управління захисту прав і свобод громадян Генпрокуратури України Ірина Зарубинська.
За інформацією генпрокуратури, всього було прийнято 50 рішень органів місцевого самоврядування про створення Народних Рад у восьми західних областях. Крім цього, було прийнято 28 рішень про створення формування підрозділів народної самооборони.
«Дії всіх зазначених рішень органів місцевого самоврядування, з приводу так званих Народних Рад і підрозділів народної самооборони, за заявами прокурорів, зупинені за рішенням судів» – сказала на брифінгу Зарубинська.
Вона додала, що прокуратура також звернула увагу на створення народних формувань в Криму та Дніпропетровську.
«На даний момент, рішення місцевих органів самоврядування на сході, дійсно є і прокурори також внесли відповідні заяви, звернулися і відреагували на ці незаконні рішення» – резюмувала представник генпрокуратури.
МВС взялося за незаконні формування на Львівщині та в Тернопільській області
12 лютого стало відомо, що МВС розслідує створення в Тернопільській області воєнізованого формування під егідою Правого сектора.
ГПУ: Народні Ради і загони самооборони - поза законом
У міліції повідомили, що отримали інформацію про створення на території області воєнізованого формування, яке не передбачено законодавством України. За їх словами, формування створено нібито для оборони будинку Тернопільської облдержадміністрації.
У відомстві також зазначають, що про створення цього формування заявив керівник місцевої організації ВО Тризуб. Він повідомив, що формування створюється під егідою Правого сектора.
Пізніше надійшло повідомлення, що і правоохоронці Львівської області відкрили кримінальне провадження за фактом створення в регіоні незаконних воєнізованих формувань.
*Луценко: СБУ завела на мене справу
Нагадаємо, 22 січня Луценко заявив, що для виходу з нинішньої політичної кризи в Україні у Верховній Раді повинна почати засідати Народна Рада у складі 180 опозиційних депутатів, яка повинна бути відкрита і для інших депутатів.
6 лютого екс-голова МВС і лідер громадського руху Третя Українська республіка заявив про розслідування СБУ щодо нього справи за замах на конституційний лад України. Справа грунтується на публічних закликах політика щодо створення Народної Ради і планів щодо створення нової більшості у Верховній Раді.
Народну Раду очолили лідери опозиції
22 січня опозицією була створена Народна Рада, владу якої прийняли в декількох областях України.
Лідер фракції Свобода Олег Тягнибок заявив про створення народного уряду, який повинен стати головним законодавчим органом в країні, повідомив він з Майдану в Києві.
Борг України за газ зростає за рахунок регіонів, де при владі Народні Ради
Заборгованість НАК Нафтогаз України за російський газ зростає за рахунок областей, в яких отримали владу Народні Ради, заявив журналістам у Харкові в.о. віце-прем’єра Юрій Бойко в четвер, 6 лютого.
“В основному, зростає за рахунок тих областей, в яких отримали владу так звані Народні Ради. У нас дійсно в останні два місяці перестали надходити розрахунки за газ від цих регіонів. Тому тільки за січень заборгованість за газ зросла на 4 мільярди гривень, що ставить у складне становище НАК Нафтогаз України в частині розрахунків з російськими партнерами”, – цитує Бойко інформагентство Інтерфакс-Україна.
За його словами, уряд працює над проблемою розрахунків за газ.
“Важливо зрозуміти тим, хто сьогодні керує обласними адміністраціями в західній Україні, що прийде час, коли потрібно буде розраховуватися”, – сказав він.
Самооборона Майдану пікетувала суд
До стін Подільського районного суду Києва у вівторок, 11 лютого, прийшли близько 200 бійців з самооборони Євромайдана з вимогою звільнити своїх соратників – чотирьох афганців, затриманих за застосування фізичної сили щодо кишенькового злодія, якого вони доставляли в міліцію.
ГПУ: Народні Ради і загони самооборони - поза законом
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас