На "зону особливого режиму" перетворять не центр Києва, а лише будівлі влади - в.о. міністра юстиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "зону особливого режиму" перетворять не центр Києва, а лише будівлі влади - в.о. міністра юстиції

Казна та Політика
692
Уряд України не має наміру вводити ніякого особливого режиму на центральних вулицях Києва. Про це 12 лютого журналістам заявила в.о. міністра юстиції Олена Лукаш, коментуючи інформацію про наміри уряду ввести особливий режим на центральних вулицях столиці.
За словами Лукаш, таке питання урядом не піднімається, а ЗМІ спробували зробити ажіотаж з прийнятої кілька тижнів тому постанови Кабміну, яким встановлюється особливий правоохоронний режим в центрі міста.
Лукаш підкреслила, що цей режим «ніяк не впливає на правовий статус мешканців Києва та правоохоронців» і йдеться виключно про додаткову охорону державних об’єктів.
Як повідомлялось, напередодні заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ракушняк відмовився коментувати інформацію про можливість запровадження спеціального перепускного режиму у центральній частині Києва після 17 лютого, коли спливає термін дії так званого “закону про амністію”.
Нагадаємо, 11 лютого у ЗМІ з’явилася інформація, що з наступного тижня планують застосувати особливий режим пересування центром Києва. Мовляв, на затвердження Кабінету міністрів передано “перелік територій та вулиць у Києві, на яких застосовують додаткові заходи захисту безпеки громадян”. ЗМІ посилалися на джерела у Міністерстві внутрішніх справ.
З 3 лютого 2014 року пішов відрахунок 15-ти днів, упродовж яких, згідно з так званим законом про амністію, мають бути звільнені всі захоплені активістами приміщення органів влади та розблоковані транспортні магістралі. Тільки після цього механізм амністії буде запущений. Уперше в історії України початок амністії залежить від Генеральної прокуратури України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас