Курсові коливання підштовхнули українців активніше купувати нерухомість, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курсові коливання підштовхнули українців активніше купувати нерухомість, - експерт

Нерухомість
1738
Сьогодні ринок нерухомості адекватно сприймає коливання курсу в межах 5-10%, вважає керуючий директор компанії ARPA RealEstate Михайло Артюхов. “Ми спостерігаємо, що за такої ситуації ціни на нерухомість знаходяться в своєму звичному стані. В Україні цінова невизначеність на квадратні метри становить порядку 10-20%, а по деяких об’єктах може доходити і до 30%, тобто, по суті, вона вища відсотка девальвації, і ринок поки спокійний. До того ж, так звана імпортна складова в такому продукті, як «вторинна нерухомість», дорівнює нулю, а в споруджуваному об’єкті – незначна і не може вплинути на ціну”, – пояснив експерт.
Водночас, Артюхов звернув увагу на те, що поточні курсові коливання не вплинули на вартість нерухомості але, вже вплинули на рух на ринку. “Багато вмотивованих покупців, які перебували в стадії ухвалення рішення чи торгів, сьогодні здійснили купівлю. Нинішня ситуація якраз більше працює на прискорення прийняття рішення про операцію. Цілком імовірно, що таке ситуативне «вікно можливостей» найближчим часом закриється. Адже багато власників нерухомості можуть закласти ризики подальшого падіння гривні і скоригувати ціну в бік її підвищення і для деяких з них причиною цьому може послужити девальвація гривні понад 20%”, – вважає він.
Більше про доцільність інвестування заощаджень в житло читайте в статті “Чи варто зараз вкладати свої гривні в нерухомість?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас