"Україна тріщить по швах" - Кучма ратує за негайне повернення до Конституції-2004 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Україна тріщить по швах" - Кучма ратує за негайне повернення до Конституції-2004

Казна та Політика
2293
Другий президент України Леонід Кучма виступає за якнайшвидше повернення Конституції в редакції 2004 року в правовому полі і без зволікання.
“Необхідно повернутися до Конституцією 2004 року. Я виступаю за Конституцію 2004 р. не тому, що вона досконала. Ні. У нас не залишається часу. Україна як держава тріщить по швах. Сідайте потім, вдосконалюйте!”, – зазначив Кучма.
За його словами, той факт, що на даному етапі повернення до Конституції 2004 р. розглядається як головна умова подолання політичної кризи, є “переконливим свідченням правильності політреформи 2004 року”.
“Це спростовує різного роду твердження, що тодішні конституційні зміни були надумані або під когось ініційовані”, – зазначив він.
“Насправді, це був механізм захисту від перетікання централізації і концентрації влади в автократію, а далі – в диктатуру”, – висловив думку екс-президент.
Кучма зазначив, що в парламенті розглядаються різні варіанти повернення до Конституції 2004 року, але головними при виборі шляхів відновлення конституційної реформи він назвав два моменти.
“По-перше, враховувати гостроту політичної кризи і напругу в суспільстві. Звідси очевидно, що конституційний процес… ніяк не можна затягувати”, – вважає Кучма.
“По-друге, цей процес повинен відбуватися у правовому полі. Для цього, на мій погляд, потрібно виправити серйозну правову помилку, а вірніше, неправовий спосіб відновлення Конституції 1996 року”, – пояснив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас