За подвійне громадянство опозиція пропонує штрафувати на 1,7 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За подвійне громадянство опозиція пропонує штрафувати на 1,7 тис. грн

Казна та Політика
675
Депутати Верховної ради від фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Олександр Бригинець, Леонід Ємець та Андрій Павловський пропонують парламенту ввести кримінальну відповідальність за подвійне громадянство. Про це йдеться в законопроекті № 4116, зареєстрованому в Раді 7 лютого.
Відповідні зміни пропонується внести до Кримінального кодексу. Зокрема, депутати пропонують ввести відповідальність за неподання або несвоєчасне подання до уповноваженого органу центральної виконавчої влади заяви повнолітнього громадянина, що вступив в іноземне підданство, про іноземне громадянство. Такі дії пропонується карати штрафом у розмірі 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (1,7 тис. грн). Ті самі діяння, вчинені громадянином України, який використовував своє виборче право в Україні, автори пропонують карати позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.
Неповідомлення про подвійне громадянство службовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування пропонується карати позбавленням волі від 5 до 7 років, а особами, які мають доступ до державної таємниці – від 7 до 10 років.
Автори сподіваються, що прийняття цього законопроекту підвищить рівень національної безпеки і не допустить впливу іноземних держав на внутрішню і зовнішню політику України.
Нагадаємо, минулого тижня “регіонал” Володимир Вечерко в ефірі Hromadske.tv підтвердив, що його донька Вікторія має подвійне громадянство – Швейцарії та України. “Вона не кидала українського громадянства, вона не відмовилася. Вона громадянка Швейцарії. Але її позбавляли громадянства України… до 97 року ще стаття Конституції не змінена була”, – пояснив Вечерко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас