"Регіонал" пропонує дозволити прем'єру після відставки за "бажанням" продовжувати виконання обов'язків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонал" пропонує дозволити прем'єру після відставки за "бажанням" продовжувати виконання обов'язків

Казна та Політика
814
У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до закону “Про Кабінет міністрів України” (щодо продовження виконання повноважень прем’єр-міністром України).
Відповідний проект закону за № 4117 зареєстрований 7 лютого, його автор – народний депутат України (фракція Партії регіонів) Дмитро Шпенов.
Текст документа на сайті парламенту наразі відсутній.
Тим часом, на своїй сторінці в Facebook Д.Шпенов коротко виклав суть ініціативи: “У двох словах про суть законопроекту. Закон про Кабмін пропонується доповнити нормою про те, що якщо прем’єр-міністр подає заяву про відставку, він може або сам виконувати обов’язки глави уряду, або відмовитися це робити”.
У разі його відмови виконуючим обов’язки прем’єр-міністра стане або перший віце-прем’єр, або віце-прем’єр у відповідності з визначеним Кабінетом міністрів розподілом повноважень, пояснив депутат.
Він підкреслив, що цей документ – “абсолютно неполітичний, носить суто юридичний характер і спрямований на усунення можливих колізій”.
Як повідомлялося, 28 січня Микола Азаров подав у відставку з поста прем’єр-міністра України, яку прийняв президент Віктор Янукович.
Водночас, В.Янукович доручив Кабміну продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи нового уряду.
Зараз повноваження прем’єр-міністра здійснює перший віце-прем’єр України Сергій Арбузов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас