В Одесі викрили шахраїв: за допомогою підроблених паспортів вони отримували кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі викрили шахраїв: за допомогою підроблених паспортів вони отримували кредити

Кредит&Депозит
631
Одеські правоохоронці викрили кредитних шахраїв. Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області.
До Приморського районного суду Одеси направлені обвинувальні акти за фактом шахрайських дій двох громадян, які за допомогою підроблених паспортів незаконно отримували кредити.
До міліції звернулася мешканка Одеської області, яка розповіла, що при укладенні кредитного договору в одному з банків їй повідомили, що вона вже має кредит, який є проблемним.
За словами банкірів, в 2012 році на ім’я заявниці було зареєстровано споживчу кредитну угоду на суму 10 тис. грн., а з моменту укладення жодного платежу до банку не надходило. Жінка була шокована звісткою і стверджувала, що раніше ніколи кредит не оформляла.
За даним фактом правоохоронці почали кримінальне провадження. При вивченні банківських документів з’ясувалося, що в копію паспорта громадянки, яка укладала кредит, вклеєно фото іншої особи.
Допускаючи, що подібні факти непоодинокі, оперативники перевірили наявність кредитних угод на ім’я потерпілої в інших банках. Їх підозри підтвердилися, коли з двох установ надійшла інформація про наявність таких договорів на загальну суму близько 6 тис. грн. Платежі по кредитах також не здійснювалося з моменту отримання коштів. На фото в копіях паспорта за всіма кредитами була одне і та сама особа, яка не відповідала справжній власниці документа.
Зловмисницею виявилася 25-річна мешканка сусідньої області. Своєї провини вона не заперечувала і розповіла, що її знайомий, 30-річний одесит під приводом надання послуг щодо вступу до однієї з політичних партій, обманював довірливих людей і брав оригінали їх паспортів та ідентифікаційні коди. Маючи таку можливість, знайомі вирішили шляхом заміни фото в чужих паспортах на свої заробити швидкі гроші. Підробивши документи, вони взяли кредити в різних банках.
Згодом правоохоронці знайшли і чоловіка, який підтвердив свідчення підозрюваної. Як встановив слідчий, одесит вклеїв своє фото в паспорт чоловіка заявниці, який також опинився в руках шахрая.
Затримані звинувачуються відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.190 – “Шахрайство” та ч.4 ст.358 – “Підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”. Подібні злочини караються обмеженням волі на строк до 3-х років.
Зараз підозрювані очікують вироку суду.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас