Євромайдан коштуватиме Україні в $80 млрд - оригінальна арифметика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євромайдан коштуватиме Україні в $80 млрд - оригінальна арифметика

Казна та Політика
3940
Небажання опозиції йти на врегулювання політичної кризи і тривалий путч з метою силового захоплення влади можуть обернутися для України серйозними економічними наслідками, заявив економіст Владислав Старинець.
«Небезпечні наслідки штучної ескалації політичного конфлікту очевидні з точки зору економіки. Економічна сфера, як відомо, надзвичайно вразлива для політичних коливань. Поки одні істерично кричать: «Знову когось побили! Президента – у відставку!», інші тихо йдуть в банк і знімають депозити, скуповують валюту. За відсутності економічних передумов гривня девальвує, причини тут суто політичні», – зазначив Старинець.
Експерт зазначив, що ескалація політичного конфлікту призведе також до втрати Україною значних обсягів зовнішнього інвестиційного та кредитного фінансування.
«Очевидно, що на тлі палаючих машин, вибухів у Будинку профспілок і стрілянини в захопленому приміщенні Київської міськадміністрації розсудливі зовнішні інвестори серйозно задумаються: чи варто вкладати гроші в Україну? А це $15 млрд від Росії, $30 млрд від Китаю, раніше обіцяні Євросоюзом 20 млрд євро та ще $15 млрд від МВФ», – підрахував економіст.
Старинець впевнений, що опозиція повинна проявити конструктивну позицію у переговорах з врегулювання політичної кризи і прийняття прийнятних для обох сторін умов, які забезпечать стабілізацію в країні.
«Для України зараз ще не все втрачено. Є шанс якщо не повернутися до колишнього стабільного стану економіки, то, принаймні, зупинити падіння. Але для ліквідації політичного підгрунтя девальвації потрібен мінімальний конструктив з боку опозиції. Кілька місяців млявого путчу, і з економічною стабільністю в Україні можна буде надовго прощатися», – сказав експерт.
Він додав, що нинішня політична ситуація – не що інше, як путч, метою якого є силове захоплення влади в країні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас