Україна продовжує системну співпрацю з ЄБРР - Арбузов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продовжує системну співпрацю з ЄБРР - Арбузов

Казна та Політика
351
Уряд продовжує системну співпрацю в енергетичному секторі з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), заявив в.о. прем’єр-міністра України Сергій Арбузов.
«Я хочу подякувати нашим колегам з ЄБРР за системну підтримку енергетичного сектору. Будучи найбільшим інвестором в Україні, банк підтримує нас у реалізації великих проектів в енергетичній галузі. Нам особливо важливо, що кошти виділяються на вигідних для нашої економіки умовах», – зазначив він.
У зв’язку з цим Сергій Арбузов відзначив останнє рішення ЄБРР про виділення Україні з підключенням українських банків 155 мільйонів доларів на підтримку енергетики та малого бізнесу. З цих коштів, за його словами, 100 мільйонів доларів буде вкладено у розвиток стійких джерел енергії та енергоефективність.
Крім того, в.о. прем’єр-міністра України нагадав, що ЄБРР також затвердив нову програму підтримки малих і середніх підприємств обсягом 55 мільйонів доларів.
«Кошти з цього проекту допоможуть українським підприємствам стати на шлях енергоефективності, економії і скорочення потреб в енергії. Ця допомога узгоджується з нашою стратегією щодо зниження викидів при виробництві електроенергії, а також захисту навколишнього середовища», – додав Арбузов.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас