США припускають виділення кредиту Україні до виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США припускають виділення кредиту Україні до виборів

Кредит&Депозит
958
США припускають виділення кредиту Україні до виборів. Про це заявила на брифінгу в Державному департаменті прес-секретар Держдепу Джен Псакі, передає прес-служба відомства.
За її словами, поки що США не прийняли жодних рішень щодо надання підтримки або надання фінансової допомоги Україні. “Зрозуміло, ми будемо розглядати такі можливості, відслідковувати дії нового Кабміну, а в разі прийняття такого рішення – також і консультувати його членів. Ці кроки не будуть прив’язані до дати виборів”, – заявила Псакі.
При цьому відповідаючи на уточнююче запитання, чи будуть США розглядати можливість надання кредиту новому Кабміну України до проведення будь-яких виборів в Україні, Псакі відповіла: “Абсолютно вірно”.
“Ми будемо розглядати, враховуючи створення нового Кабміну і не чекаючи виборів”, – зазначила Псакі.
Нагадаємо, українська опозиція наполягає на проведенні дострокових виборів Президента. Чергові вибори Президента заплановані на березень 2015 року.
Раніше Псакі заявляла, що США проводять консультації з Європейським Союзом та іншими партнерами про можливу підтримку України і підтверджують заяву про це верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон.
За словами Псакі, поки що ці консультації знаходяться на “дуже попередній стадії” і стосуються допомоги, в якій може потребувати Україна після створення нового технічного уряду і в той час, коли Україна почне повертатися до економічного одужання за допомогою Міжнародного валютного фонду.
Всі рішення, які приймуть США, будуть залежати від подій в Україні і від результатів консультацій з новим урядом після того, як воно буде створено, додала прес-секретар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас