Київ закликав Берлін утриматися від "провокаційних заяв" щодо введення санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ закликав Берлін утриматися від "провокаційних заяв" щодо введення санкцій

Казна та Політика
815
Міністерство закордонних справ України наполягає на необхідності об’єктивної оцінки ситуації в країні з боку, зокрема, Німеччини і закликає утриматися від провокаційних заяв.
Як повідомляє прес-служба МЗС, у вівторок до зовнішньополітичного відомства був запрошений посол ФРН в Києві Крістоф Вайль для обговорення заяви федерального міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра щодо введення санкцій стосовно української влади.
На зустрічі заступник міністра закордонних справ України – керівника апарату Андрія Олефірова з К.Вайлем була відзначена “необхідність об’єктивної оцінки розвитку внутрішньополітичних процесів ситуації в нашій державі та утримання від провокуючих заяв.”
МЗС також висловлює сподівання, що ФРН буде займати “конструктивну неупереджену позицію”, що важливо для успішного врегулювання нинішньої ситуації в Україні.
Раніше Ф.-В.Штайнмайєр в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD заявив, що якщо влада України не знайде політичного вирішення кризи, проти неї потрібно застосувати санкції.
“Думаю, тепер ми повинні використовувати санкції як погрозу (Україні – ІФ)”, – сказав міністр, додавши, що Німеччина повинна бути готова діяти, якщо ситуація в Україні не покращиться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас