Процес пішов: "Правий сектор" і "афганці" домовилися з МВС та СБУ звільнити КМДА та Український дім — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Процес пішов: "Правий сектор" і "афганці" домовилися з МВС та СБУ звільнити КМДА та Український дім

Казна та Політика
3860
“Правий сектор” і ветерани Афганістану домовилися з головою СБУ Олександром Якименком і першим заступником міністра внутрішніх справ Віктором Дубовиком про звільнення затриманих активістів.
Домовленість відбулася в п’ятницю, 31 січня. Про це на брифінгу в Українському домі заявив представник “афганців” Олег Михнюк.
За його словами, після звільнення ще 116 активістів (112 вже звільнили, заявляє він) 7 лютого активісти обіцяють розблокувати КМДА та Український дім.
Нагадаємо, 2 лютого набрав чинності прийнятий провладною більшістю закон “про амністію” учасників масових акцій в обмін на звільнення захоплених будівель. Опозиція цей закон не визнає і вимагає прийняти альтернативний, який не висуває активістам жодних вимог.
Відзначимо також, що на відміну від “Українського дому”, будівлю КМДА на пункт обігріву мітингувальників перетворило ВО “Свобода”. Раніше політсила на всі заклики і вимоги звільнити його реагувала різкою відмовою.
Нагадаємо, відповідно до закону, протестувальникам на звільнення зайнятих об’єктів дається 15 днів – починаючи з дня, який слідує за днем опублікування документа (закон був опублікований в суботу, 1 лютого). Якщо будівлі та комунікації не звільнять або факт звільнення не підтвердить генпрокурор своїм оголошенням на сайті Генпрокуратури, амністія щодо учасників Майдану в чинності не набере, людей з-під арешту не випустять.
Зокрема, генеральний прокурор, відповідно до закону, дає “зелене світло” амністії для затриманих активістів виключно в тому випадку, якщо – на його думку – опозиція разом з протестуючими повністю виконає наступну сукупність дій:
1) звільнять всі захоплені будівлі або приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування (у всій країні, не тільки в Києві) та допустять до робочих місць співробітників цих установ (тобто будинки звільнять і не блокуватимуть зовні);
2) розблокують транспортну комунікацію по вулиці Грушевського в Києві;
3) розблокують вулиці, площі, провулки та бульвари по всій країні, крім тих, де проходять мирні акції протесту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас