Опозиція підготувала конституційний акт про повернення до Конституції 2004 року - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція підготувала конституційний акт про повернення до Конституції 2004 року - Яценюк

Казна та Політика
700
Парламент повинен негайно прийняти конституційний акт про повернення до Конституції 2004 року. Це єдиний шлях до виходу з суспільно-політичної кризи в державі. Про це на погоджувальній раді парламенту в понеділок, 3 лютого, заявив голова Політради ВО “Батьківщина” і фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк, передає УНН з посиланням на прес-службу “Батьківщини”.
Він зазначив, що в Україні сьогодні продовжується ескалація напруги, тому парламент не може працювати в звичайному режимі: “Парламент повинен негайно вирішити кризу влади в країні”.
На його переконання, єдиний шлях до стабілізації ситуації – “відновлення конституційного порядку в країні і повернення до редакції Конституції 2004 року”.
“Ми наполягаємо на тому, що в Україні мають бути скасовані диктаторські повноваження чинного президента. В Україні повинна бути відновлена ​​Українська Конституція, баланс влади, за яким саме Верховна Рада формує Кабінет міністрів України, а уряд підзвітний, відповідальний перед обраним народом органом – українським парламентом”, – зазначив Арсеній Яценюк.
Він повідомив, що опозиція підготувала конституційний акт про повернення до Конституції 2004 року: “Цей документ має бути проголосований всім складом парламенту, якщо парламентські сили, в тому числі і наші політичні опоненти, налаштовані на те, щоб Україна мирним шляхом вийшла зі складного суспільно-політичної кризи в історії української незалежності”.
Арсеній Яценюк звернувся до голови Верховної Ради зібратися на нараду у спікера і обговорити питання, “як ми завтра будемо голосувати конституційний акт про відновлення народовладдя та конституційного порядку в країні, про повернення до Конституції 2004 року, скасування диктаторських повноважень президента і надання українському народу через український парламент права керувати своєю країною”.
Голова Політради “Батьківщини” також відзначив, що в країні триває ескалація конфлікту: “Сотні машин учасників автомайдану і протестуючих спалено в Києві і у всіх містах України. Тривають переслідування людей. Є зниклі. Триває побиття”.
“Ми закликаємо владу негайно усунутися від покриття бандитів, які полюють на мирних протестувальників”, – підкреслив він.
Арсеній Яценюк також звернувся до міністерства оборони: “Коли міністерство оборони робить заяви, що вони фактично готові повстати проти свого народу зі зброєю, – це не що інше, як злочин проти українського народу, і за такі злочини несуть відповідальність в Гаазькому трибуналі”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас