Установлено купонну ставку по облігаціях ВАТ «Галичфарм» на третій і четвертий купонні періоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Установлено купонну ставку по облігаціях ВАТ «Галичфарм» на третій і четвертий купонні періоди

Фондовий ринок
262
ЗАТ «Альфа-Банк» (організатор і андерайтер випуску) з доручення емітента повідомляє, що купонна ставка по облігаціях ВАТ «Галичфарм» на наступні шість місяців (третій і четвертий купонні періоди) установлена на рівні 16% річних.
Як відзначає Начальник Управління цінних паперів з фіксованою прибутковістю Вадим Мінченко, нова ставка прибутковості відповідає поточним ставкам по облігаціях найбільш ліквідних і затребуваних на ринку позик, а також найбільше точно відповідає запитам інвесторів. Незважаючи на зниження номінальної прибутковості на третій і четвертий купонні періоди, на вторинному ринку спостерігається стійкий попит на облігації ВАТ «Галичфарм». Денний обсяг попиту на облігації на вторинному ринку - 1,08 млн грн., що складає третину від обсягу випуску.
5 травня 2003 року ВАТ «Галичфарм» виплатить доход за другий купонний період. Наступний купонний платіж по ставці прибутковості 16% річних буде здійснений 4 серпня 2003 року.
Обсяг випуску – 3,19 млн гривень, термін обігу - 18 місяців. Фіксована процентна ставка по першому і другому купоні складала 19% річних. Випуск був розміщений вчасно й у повному обсязі.
Розмір процентної ставки по групах купонних періодів (3-й і 4-й, 5-й і 6-й) встановлюється емітентом самостійно, але не може бути нижче ставки KIBOR мінус п'ять відсотків, при цьому передбачена можливість дострокового викупу облігацій емітентом. Дата погашення облігацій – 3 травня 2004 року.
ВАТ «Галичфарм» є шостою по обсягах виробництва фармацевтичною компанією України і найбільшим виробником лікарських препаратів у західному регіоні країни. Частка продукції підприємства на українському ринку складає 1,4%. Завод робить близько 100 лікарських препаратів шести різних фармакологічних груп. Близько 94% продукції реалізується на українському ринку, 6% експортується в країни СНД. За 2002 рік обсяг виробництва виріс на 1 395 тис. гривень і склав 56 071 тис. гривень (102,6% стосовно 2001 року). Продаж лікарських препаратів виріс на 769 тис. гривень і склав 42 667 тис. гривень у реалізаційних цінах (101,8% стосовно 2001 року).
Альфа-Банк займає ведучі позиції серед менеджерів по ринковому розміщенню корпоративних облігацій. У 2002 році банк виступив менеджером по організації і розміщенню перших облігаційних випусків ЗАТ «АВК» і СП ТОВ «Метален», а також другого облігаційного випуску ВАТ «Галичфарм». У 2003 році банк виступив одним з організаторів і андерайтерІв другого облігаційного випуску ЗАТ «КиЇвстар Дж.Ес.Ем.». Усього Альфа-Банк здійснив облігаційні випуски на суму 162,4 млн грн. В даний час здійснюється розміщення облігацій ТОВ «Агропродукт» під гарантії ВАТ «Агроекспорт» на суму 15 млн.грн.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас