Кияни задекларували за 2012 р. більш 1,23 млрд грн іноземних доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни задекларували за 2012 р. більш 1,23 млрд грн іноземних доходів

Казна та Політика
237
Іноземні доходи на загальну суму 1,234 млрд грн, отриманих у 2012 році, задекларували 1,312 тис. киян.
Згідно з повідомленням прес-служби Головного управління Міністерства доходів і зборів України в Києві, громадяни, які протягом 2013 отримували іноземні доходи, в обов’язковому порядку повинні до 1 травня 2014 подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до органу Міндоходов по місцем реєстрації. Крім того, до 1 серпня поточного року громадянам необхідно сплатити з суми задекларованих доходів податок на доходи фізичних осіб ( ПДФО).
“Звертаємо увагу, що із зарплати, легально працюючого за кордоном громадянина України, сплачується податок за правилами країни отримання доходу. За підсумками року такий громадянин зобов’язаний подати річну податкову декларацію про отримані доходи і сплатити податок”, – зазначено в повідомленні.
У разі, коли між Україною і країною отримання доходу підписаний договір ( Конвенція ) про уникнення подвійного оподаткування, і у фізичної особи є легалізована довідка про сплату податку за кордоном, то сума річного податкового зобов’язання зменшується на суму податку, сплаченого за кордоном.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас