Конституція 2004 відновить баланс в Україні - євродепутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конституція 2004 відновить баланс в Україні - євродепутат

Казна та Політика
989
Повернення України до парламентсько-президентської республіки відновить баланс сил у владних колах. Про це заявила голова фракції “Зелених” у Європарламенті Ребекка Хармс, передає німецький портал Zeit Online.
Лідер європейських “зелених” впевнена, що консенсусу можна досягти не формальною заміною членів уряду, а поверненням до Конституції 2004 року.
“Протестуючі не зможуть просто прийняти маріонетковий уряд. Вони не погодяться, якщо просто змінити тільки персонал в уряді. Компромісу можна досягти якщо домогтися повернення Конституції 2004 року, що відновить рівновагу сил між парламентом і Президентом”, – сказала Р.Хармс .
Також Р.Хармс розкритикувала Європейський союз за бездіяльність по відношенню до подій в Україні.
“Я була дуже засмучена, що ніхто не бачив, що відбувається тут, у Києві. Тільки тоді, коли ситуація загострилася, і були вбиті люди , пішла якась реакція”, – зазначила вона.
Як відомо, в Києві та інших містах України проходять акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, які були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року.
Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада 2013 р. бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності, громадянські акції Евромайдана переросли в політичний протест, який призвів до суспільно-політичної кризи.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас