Гривня перебуває під впливом неекономічних чинників, в 1-му кварталі на неї може очікувати девальвація - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня перебуває під впливом неекономічних чинників, в 1-му кварталі на неї може очікувати девальвація - експерти

Валюта
3703
Курс гривні знаходиться під впливом неекономічних чинників: існуюча політична напруженість призводить до посилення попиту на валюту, вважають в Незалежної асоціації банків України (НАБУ).
“Відповідно до основних принципів функціонування валютних ринків в сучасних умовах, Нацбанк допускає більш широкий діапазон коливань гривні щодо інших валют… Після нормалізації політичної ситуації в країні регулятор має всі можливості для підтримки курсової стабільності”, – йдеться в повідомленні асоціації.
У НАБУ відзначають, що обсяг передбачених платежів за зовнішніми фінансовими зобов’язаннями в 2014 році становить $7,1 млрд, обсяг золотовалютних резервів до початку січня 2014 року становить $20,4 млрд.
Водночас, за оцінкою фахівців відділу стратегічного планування UniCredit Bank, в першому кварталі на гривню може очікувати девальвація на тлі політичних потрясінь і пасивності Нацбанку.
Як повідомлялося, курс гривні на міжбанку за 2014 рік знизився на 3,9% – з 8,2850 грн/$1 до 8,6250 грн/$1: в понеділок і вівторок Нацбанк вперше з початку року заявляв про готовність продавати валюту за курсом 8,4000 грн/$.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас