В Івано-Франківську мітингувальники захопили облраду, губернатор втік - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Івано-Франківську мітингувальники захопили облраду, губернатор втік - ЗМІ

1062
Всі поверхи ОДА протестувальники взяли під свій контроль. Жителі міста виводять з ОДА працівників, які не встигли залишити свої робочі місця. Крім того, вони забезпечують цим працівникам охорону.
Ніяких варварських дій з боку іванофранківців немає, вони мирно розгулюють коридорами ОДА. Жителі в приймальні чекають переговорів з головою ОДА Василем Чудновим. Однак за деякими даними, Василь Чуднов втік через чорний хід зі свого кабінету.
Раніше повідомлялося про те, що ввечері 23 січня група активістів захопили будівлю Черкаської ОДА, виламавши двері і вибивши вікна. Пізніше міліція звільнила приміщення держустанови. Співробітники міліції доставили в Сосновський районний відділ міліції Черкас 58 осіб. Зараз проводиться опитування і встановлення ролі кожного в масових заворушеннях.
Цього ж дня мітингувальники захопили будівлю Львівської ОДА і змусили губернатора області Олега Сало написати заяву про звільнення. Пізніше Сало заявив, що просить вважати його заяву недійсною оскільки вона була написана під тиском протестувальників.
Прокуратура Львівської області почала досудове розслідування за фактом захоплення Львівської ОДА. 24 січня мешканці Львова, які зайняли будівлю Львівської облдержадміністрації, не пропускають співробітників держустанови в будівлю.
Також 23 січня мешканці Рівного захопили будівлю ОДА і зажадали від губернатора зателефонувати президентові і передати йому вимогу народу – прибрати “Беркут” і внутрішні війська зі столиці. Заступники голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко, Олексій Губанов, Світлана Сад та Володимир Новак написали заяви про звільнення.
Також нагадаємо, що 24 січня голова Волинської облради Володимир Войтович написав заяву про відставку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас