Двієчники ракетно-ядерних військ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двієчники ракетно-ядерних військ

Світ
595
Більш ніж 30 офіцерів військово-повітряних сил США відсторонені від служби через шахрайство на профільному іспиті. З’ясувалося, що 16 ракетників списували відповіді на тест у своїх товаришів, а інші знали про це, але не доповіли начальству. Новий скандал стався через тиждень після того, як 11 військових запідозрили в зберіганні наркотиків. Влада вважає це найбільшим скандалом за всю історію ракетно-ядерних військ.
Три десятки американських офіцерів, службовців в ракетно-ядерних військах США, були відсторонені від служби за списування на іспиті. Влада вважає це грубим порушенням цілісності ядерних сил, заявила в середу командувач Військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс.
Це з’ясувалося під час розслідування, розпочатого минулого тижня, після того як 11 офіцерів ВПС США на шести базах в Штатах і Англії були викриті в зберіганні наркотиків.
З них троє були ракетниками: двоє з військової бази Мальмстром в штаті Монтана і один з бази імені Уоррена у Вайомінгу. Слідом за скандалом були проведені перевірки всіх офіцерів, в результаті яких 34 людини виявилися втягнуті в новий скандал з шахрайством на іспитах.
З’ясувалося, що офіцери списували один у одного відповіді на щомісячний тест на профільні знання – як управляти бойовими системами і які рішення приймати в різних екстремальних ситуаціях.
Встановлено, що 16 ракетників безпосередньо списували, решта ж знали про це, але не доповіли начальству про порушення. «Це був провал цілісності з боку деяких наших офіцерів», – цитує Джеймс CBS News. – Але це ще не провал нашої ядерної місії». Пентагон заявив, що всі 600 ракетників перескладуть тест, в тому числі 190 на базі Мальстрем.
«Притягнуті до відповідальності будуть люди незалежно від ступеня їх участі в цьому», – заявив начальник штабу ВПС США бригадний генерал Марк А. Уелш-третій. На його думку, цей скандал також є найгіршим за всю історію ядерних військ. «Ми не знаємо про обман такого масштабу в ракетних силах, – зазначив він. – Важко приховати некомпетентність, обманюючи тест, в той час як ви щомісяця проходите симулятор з двома інструкторами, наглядачами, як ви застосовуєте свої знання на практиці. Ви не зможете це приховати».
З його слів, 34 відсторонених офіцера становлять 20% всіх ракетників на базі Мальмстром, що робить її небезпечною.
База обслуговує близько 450 міжконтинентальних балістичних ракет, що становить майже третину ядерних боєприпасів, які має США.
Прес-секретар міністра оборони Чака Хейгла повідомив, що міністр «глибоко стурбований» подіями і «рішуче підтримує агресивні кроки ВВС стосовно порушників», передає CNN. З його слів, Хейгл нещодавно відвідав базу імені Уоррена у Вайомінгу.
Олена Бєлова
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас