Швейцарський франк, норвезька і шведська крони є найнадійнішими валютами - Сбербанк РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський франк, норвезька і шведська крони є найнадійнішими валютами - Сбербанк РФ

Валюта
477
Найнадійнішими світовими валютами є швейцарський франк , норвезька і шведська крони , але росіяни повинні мати накопичення і в рублях. Таку думку висловив глава Сбербанку Герман Греф, виступаючи на Гайдарівському форумі.
З його слів, Ощадбанк провів дослідження на предмет, які світові валюти є найбільш стійкими. Всього оцінювалися валюти 33 країн. “Валютами-чемпіонами” Греф назвав швейцарський франк, норвезьку і шведську крони. “Це три країни, в яких збереження валют з точки зору їх стійкості, девальвації цих валют, розумності макроекономічної політики урядів, достатності ресурсів з підтримання стійкості цих валют, є домінуючими над усіма в світі”, – зауважив він.
“На наш погляд ці країни є фаворитами для сталого збереження накопичених ресурсів”, – уточнив Греф. Він зазначив, що враховувався також факт ліквідності валют. “Найбільша ліквідність валюти – швейцарський франк. Щоденна ліквідність цієї валюти становить приблизно 80 млрд доларів, і цього достатньо, щоб забезпечити потреби приватних осіб і приватних громадян”, – сказав глава Сбербанку.
За його слів, наступна група – валюти Тайваню, Сінгапуру і Малайзії. “Сінгапурський долар є найбільш пріоритетним у цій групі”, – зауважив Греф.
Росія знаходиться в рейтингу на 11 місці. “Це дуже непогане місце”, – оцінює голова Сбербанку. США за рейтингом потрапили на 9 місце. Крім того, фахівці Сбербанку радять також зберігати накопичення в євро. “Зрозуміло, що для російського громадянина потрібно мати в портфелі переважну частину рублів, оскільки всі наші витрати відбуваються в рублях”, – переконаний Греф.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас