Суттєвих коливань на валютному ринку України в 2014 році не буде - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суттєвих коливань на валютному ринку України в 2014 році не буде - експерт

Валюта
1902
Ситуація на валютному ринку України залишиться стабільною і в 2014 році. Таке переконання висловив в ефірі каналу БТБ президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
“Стосовно ринку я однозначно розумію, що якихось суттєвих коливань на валютному ринку не буде. Цього року ми бачили коливання в 3%, в наступному році ми можемо побачити якихось 3%, ну може 5%”, – зазначив він і додав, що про якісь істотні загрози стабільності ринку не може бути й мови.
Аналітик також спрогнозував, що позитивні тенденції, які намітилися в останні роки у фінансовій сфері, продовжаться і наступного року, зокрема, продовжиться процес дедоларизації економіки, продовжить зростати частка депозитів у національній валюті тощо.
“Люди потихеньку відвикають від долара. Можна спрогнозувати, що наступного року кількість гривневих депозитів ще зросте. Їх і так зросло багато, але напрямок – те, що люди починають більше вкладати в гривню – він триватиме”, – зазначив експерт.
Крім цього – додав Охріменко – у зв’язку з грудневими домовленостями України та Китаю з’явилися реальні надії на пожвавлення іпотечного кредитування в 2014 році. “Наступного року ми почнемо працювати з Китаєм, наш уряд виділить більше грошей, і (з’являться – Ред.) можливості збільшення іпотечних кредитів”, – сказав він.
Нагадуємо, в рамках державного візиту на початку грудня цього року Президента Віктора Януковича до КНР було підписано більше двох десятків міждержавних угод, одна з яких передбачає залучення 15 млрд. дол. кредиту для України на іпотечне кредитування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас