Дуже потрібні гроші: Кабмін вирішив провести 30 грудня три позапланових аукціони ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дуже потрібні гроші: Кабмін вирішив провести 30 грудня три позапланових аукціони ОВДП

Фондовий ринок
1921
Міністерство фінансів України планує провести 30 грудня три первинних аукціони з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП): 23 – денних гривневих і доларових і трирічних валютних з достроковим погашенням, відповідне оголошення Мінфін розмістив на своєму сайті в п’ятницю.
Як повідомлялося, спочатку Мінфін планував завершити аукціони 24 грудня, запропонувавши до розміщення п’яти- і семирічні гривневі і дво- і трирічні валютні папери, а також шестимісячні гривневі облігації, проте того дня він обмежився лише трирічними доларовими паперами, яких продав на $100 млн під 7,75% річних.
Водночас, практика перегляду місячного графіка проведення аукціонів є регулярною. Зокрема, 19 грудня Мінфін позапланово запропонував до продажу рекордно “короткі” валютні ОВДП і залучив $183,8 млн на вісім днів і EUR51, 16 млн на шість днів.
Раніше президенти Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися, що Росія за рахунок коштів Фонду національного добробуту (ФНБ) до кінця поточного року придбає дворічні єврооблігації України на $3 млрд із купоном 5% річних (угода була закрита 23 грудня), тому позапланове розміщення валютних паперів експерти розцінили як бридж-фінансування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас