Volkswagen вперше за 9 років може стати найбільшим автовиробником в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen вперше за 9 років може стати найбільшим автовиробником в Китаї

Фондовий ринок
254
Німецький автовиробник Volkswagen AG, ймовірно, продав в 2013 році більше автомобілів в Китаї, ніж його американський конкурент General Motors Co. (GM) вперше за дев’ять років. Продажі обох компаній в КНР в поточному році перевищили заплановані 3 млн, причому Volkswagen оголосив про це 5 грудня, а GM на тиждень пізніше.
Продажі Volkswagen за період з січня по листопад цього року перевершили показники GM приблизно на 70 тис. автомобілів.
Таким чином, Volkswagen може повернути собі позиції найбільшого зарубіжного автовиробника в Китаї.
Конкуренція між двома компаніями посилюється, автовиробники планують інвестиції в КНР, сукупний обсяг яких складе $36 млрд, незважаючи на те, що багато китайських міст вводять обмеження на користування автомобілями в рамках боротьби із забрудненням навколишнього середовища.
Так, Volkswagen в листопаді оголосив про намір інвестувати 18,2 млрд євро до кінця 2018 року в розвиток своїх китайських операцій. За 11 місяців цього року компанія збільшила продажі на 17% – до 2,96 млн автомобілів, при цьому 80% проданих машин припало на частку бренду Volkswagen.
У наступному році Volkswagen почне продавати в КНР автомобіль Audi A3 і оновлену версію Audi A4 китайської збірки, а також нові моделі Volkswagen Bora і Skoda Octavia.
Тим часом GM планує вивести на китайських ринок чотири нові моделі автомобілів Chevrolet в наступному році. Відсутність нових моделей обмежило зростання продажів Chevrolet цього року, зазначив глава китайського підрозділу GM Боб Сошія.
Загалом продажі автомобілів в КНР, включаючи автобуси та вантажівки, досягли 19,9 млн. за 11 місяців 2013 року. Таким чином, Китай цього року може стати першою країною, де буде продано більш ніж 20 млн автомобілів.
Ford, ймовірно, посяде третій рядок у списку найбільших іноземних автовиробників в КНР цього року, оскільки американська компанія обходить Toyota Motor Corp. за обсягом продажів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас