Мистецтво творити добро: великий бізнес стає Дідом Морозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мистецтво творити добро: великий бізнес стає Дідом Морозом

320
Дива трапляються, особливо напередодні новорічних свят, – і в це вірить, мабуть, кожен, про це століттями розповідають нам твори літератури, кінематографу та мистецтва. Дива трапляються з тими, хто дарує їх сам. Дарує тим, хто цього потребує найбільше. Сьогодні, напередодні довгоочікуваних новорічних свят, ми б хотіли поговорити про ті дива, творити які може практично кожен з нас. Ми поговоримо про благодійність.
Подарувати дітям радість – просто!
У День святого Миколая учням однієї зі спеціалізованих київських шкіл-інтернатів подарували справжнє свято: футболісти-фрістайлери ФК «Динамо» (Київ) влаштувалИ для дітей феєричне шоу з м’ячем, також школярі змогли відпрацювати деякі футбольні трюки під керівництвом юних спортсменів дитячої футбольної школи ім. В. Лобановського. Крім того, розважити дітей приїхали і фахівці-волонтери з громадської організації. Вони провели для дітвори розвиваючі тренінги та соціалізуючіігри.
«Ми грали у дуже цікаву гру, що допомагає краще зрозуміти сучасний світ, – розповіла п’ятикласниця Марта Дорофій. – Взагалі, нам дуже подобається, коли до нас у школу приїжджають гості».
А ось її однокласника Володю Марчука більше за все порадувало знайомство з футболістами ДЮФШ «Динамо»: «Я дуже люблю футбол, тому сьогодні більше за все мені запам’яталось, як ми відбивали м’яча з хлопцями зі школи «Динамо». Вони так добре грають та знають багато цікавих прийомів».
«Таке запальне шоу влаштував фристайлер. Подібних трюків з м’ячем я до цього ще не бачив. Авжеж було цікаво зіграти зі справжніми футболістами», – поділився враженнями шестикласник Максим Оніщук.
Не залишилися учасники свята і без подарунків: діти отримали одяг, солодкі сюрпризи, іграшки та сувеніри.
Подібні заходи відбулися також у дитячих інтернатах інших регіонів України, зокрема, в Чернігівській, Житомирській, Черкаській, Закарпатській та Тернопільській областях.
Такий сюрприз влаштував дітям один із найбільших банків України – банк «Надра» спільно з заснованим ним Всеукраїнським благодійним фондом «Дитячий світ». Найближчим часом подарунки до новорічних свят також отримають діти з інтернатів та дитячих будинків по всій Україні.
Фінустанова вже традиційно напередодні Нового року проводить Всеукраїнську благодійну акцію «Подаруй радість дітям!». Тисячі співробітників, клієнтів та партнерів банку в усіх регіонах України приносять у відділення корисні речі: одяг, книги, іграшки, розвиваючі ігри, спортінвентар для передачі підшефним банку дитячим будинкам та інтернатам. Так, наприклад, у цьому році тільки Федерація роботодавців України подарувала дітлахам близько 400 одиниць повсякденного одягу.
Взяти участь в акції може кожен бажаючий, для цього необхідно лише принести речі до найближчого відділення банку «Надра»(Ліцензія НБУ № 21 от 21.11.2011).
Діти – дітям: допомагаємо разом
Ще один новорічний благодійний проект цього банку – онлайн-аукціон «Допоможемо дітям разом!», де лоти – це предмети творчості діток з інтернатів та дитячих будинків. Кошти, виручені за картини, вази, іграшки, що зроблені руками цих дітей, підуть на придбання медобладнання Рівненській, Вінницькій та Луганській обласним дитячим лікарням.
«Цей проект унікальний за своєю суттю, – говорить Тетяна Ярошенко, Ратник голови правління банку «Надра». – Діти старалися, вкладаючи душу, щоб подарувати надію іншим діткам – пацієнтам мед. установ. Благодійні аукціони ми проводили і раніше, але цей став особливим, дуже зворушливим. І він знайшов дуже багато відгуків у серцях українців».
Торги тривали впродовж тижня, клієнти та партнери не тільки купували лоти, а й вносили пожертвування. В результаті були зібрані десятки тисяч гривень. Завдяки цим коштам дитячі лікарні України тепер отримають необхідне їм медобладнання.
За словами директора регіонального управління, в банку «Надра» щороку реалізуються десятки подібних проектів.
«Упродовж кількох років ми активно займаємося благодійністю і розвиваємо різні соціальні програми. Одна з наших головних цілей – допомагати у створенні здорового і щасливого дитинства підростаючого покоління. Ми адресно допомагаємо дитячим лікарням – 14 мед.установ країни вже отримали сучасне медичне обладнання. Нами було засновано Всеукраїнську донорську акцію– цього року співробітники нашого банку по всій Україні зібрали близько 100 літрів крові на порятунок дитячих життів. У нас діють освітні проекти з культурного розвитку та підвищення рівня фінансової грамотності дітей та молоді», – зазначає банкір.
Цього року банк «Надра» увійшов до трійки найбільш соціально орієнтованих фінустанов країни в щорічному банківському рейтингу UKRAINIAN BANKER AWARDS 2013. Більше того, банк став єдиною комерційною фінустановою в цій трійці.
За матеріалами: Надра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас