Азіатський борговий ринок встановив рекорд в 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатський борговий ринок встановив рекорд в 2013 р.

Фондовий ринок
220
Для Азії 2013 р. став рекордним за обсягом проданих облігацій в євро, доларах і ієнах. Інвестори охоче купували боргові інструменти, навіть незважаючи на зростання дохідностей в США.
Звичайно, очікування скорочення стимулів від ФРС викликало волатильність на боргових ринках усього світу і в Азії зокрема, але ця волатильність не завадила позичальникам випустити рекордний обсяг бондів. Вони прагнули зайняти за мінімальними ставками, поки тому сприяла ринкова ситуація.
За даними HSBC і Deutsche Bank обсяг угод становив цього року $143,8 млрд, побивши попередній рекорд $133,8 млрд – він був встановлений минулого року.
Експерти очікують, що попит на облігації в Азії трохи знизиться в 2014 р. Втім, обсяг розміщених бондів можливо буде як і раніше великий.
Основним фактором падіння попиту буде tapering, що вже розпочався. Однак скорочення стимулів швидше за все критично не вплине на обсяг емісії. Справа в тому, що наступного року мають відбутися величезні погашення п’ятирічних боргових паперів, які до речі є найбільш затребуваними в Азії.
За оцінками Societe General обсяг погашень в наступному році становитиме $43 млрд, що майже вдвічі вище $25 млрд цього року.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас