Позитивні новини щодо прогнозів економіки України сприятимуть зниженню напруженості на валютному ринку - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позитивні новини щодо прогнозів економіки України сприятимуть зниженню напруженості на валютному ринку - НАБУ

Валюта
1219
Протягом останнього місяця на валютному ринку спостерігався підвищений попит з боку населення та окремих підприємств, що призвело до зростання готівкового та безготівкового курсу іноземної валюти. Коливання курсу було наслідком невпевненості ринку в стабільності національної грошової одиниці в умовах скорочення золотовалютних резервів. За останній рік курс, за яким укладаються контракти з хеджування валютного ризику за форвардними угодами (NDF), зріс з 8,105 до 8,298 грн. за 1 долар США.
Особливо чутливим до впливу негативної інформації є готівковий ринок (у грудні спостерігалося зростання як середнього курсу, так і маржі купівлі-продажу). Ситуація на міжбанківському валютному ринку є більш стабільною – протягом листопада і двох декад грудня 2013 року відхилення валютного курсу на міжбанківському ринку від офіційного не перевищували 2%, а загальний обсяг операцій у зазначеному періоді склав 56,5 млрд. дол. США (в еквіваленті), повідомили в прес-службі Незалежної асоціації банків України (НАБУ).
На думку НАБУ, незважаючи на певні дисбаланси економіки і напруженість політичної ситуації, яка призвела до посилення девальваційних очікувань, останні підписані міждержавні угоди вселяють упевненість у збереженні курсової стабільності на валютному ринку України. Анонсовані інвестиції в реальний сектор економіки України з боку РФ і Китаю, лібералізація умов експорту для окремих категорій вітчизняних виробників, а також очікуване надходження валюти за рахунок продажу державних боргових зобов’язань може істотно підтримати золотовалютні резерви України і знизити девальваційні очікування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас