S&P: Київ як і раніше схильний до високих ризиків рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Київ як і раніше схильний до високих ризиків рефінансування

Фондовий ринок
282
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підтвердило рейтинг Києва на рівні B-, прогноз “негативний”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби S&P.
“Київ як і раніше схильний до високих ризиків рефінансування, в той час як його внутрішні джерела ліквідності надзвичайно обмежені”, – сказано в повідомленні.
Там також сказано: “Нещодавнє звільнення голови міської державної адміністрації не поміняло нашого базового рейтингового сценарію, який передбачає рефінансування в 2014 р. Ми як і раніше вважаємо підтримку з боку центрального уряду ключовим фактором, що обумовлює реалізацію плану рефінансування / погашення боргових зобов’язань”.
“Ми підтверджуємо наш довгостроковий рейтинг Києва на рівні B-. Прогноз “негативний” за рейтингами Києва відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України”, – заявило агентство.
Нагадаємо, 18 листопада міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг Києва на рівні В- і змінило прогноз на “негативний”.
Fitch також знизило національний довгостроковий рейтинг міста з рівня BBB+ (ukr) до BBB (ukr).
Прогноз за національним довгостроковим рейтингом негативний. Короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підтверджений на рівні B.
18 липня ц.р. Fitch Ratings підтвердило довгострокові кредитні рейтинги столиці України Києва в іноземній і місцевій валюті на рівні “B-” зі стабільним прогнозом і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті “B”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас