Акули бізнеса: названі найуспішніші в 2013 році гравці Уолл-Стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акули бізнеса: названі найуспішніші в 2013 році гравці Уолл-Стріт

Валюта
724
Американський журнал Forbes опублікував список найбільш успішних гравців Уолл-Стріт 2013 року, який виявився, незважаючи на бум фондового ринку, досить непростим для інвесторів.
Більшість високооплачуваних менеджерів хедж-фондів цього року, як з’ясувалося, знову хронічно не встигали за зростанням фондового ринку. Пощастило лише небагатьом.
Посівший умовне перше місце в списку щасливчиків 77-річний Карл Айкан неабиякою мірою сприяв успіху Уолл-стріт цього року, та й сам заробив мільярди доларів. Це вже п’ятий вдалий рік для його інвестиційного фонду Ichan Enterprises, акції якого подорожчали на 150%. У грудні журнал Time назвав Айкана, в минулому відомий як вдалий рейдер, головним інвестором Америки.
Голова Morgan Stanley Джеймс Горман вибрав іншу стратегію, зробивши ставку на інвестиційний банк з роздрібними брокерами та зменшення залежності від волатильного сектора. Дане рішення виправдало себе влітку, коли компанія надала звіт про прибуток за III квартал в 888 млн доларів. Акції Morgan Stanley цього року подорожчали на 57%, а наприклад, у головних конкурентів в Goldman Sachs – всього на 31%.
Наступний у списку – біржовий “бик” Девід Теппер, який ризикнув і зробив ставку на американські цінні папери. Сам Теппер добре заробив на акціях авіакомпаній, його хедж-фонд Appaloosa Management управляє 20 млрд доларів, а валовий дохід фонду цього року склав 40%.
Мільярдер Леон Блек, що працює в сфері приватних інвестицій, розібрався майже з усіма проблемними угодами з часів фінансової кризи та зробив символічне “повернення” на Уолл-стріт, зробивши кілька відмінних ставок. До того ж в 2013 році акції його фонду Black’s Apollo Global зросли на 72% від ціни розміщення. Блек входить до ради піклувальників МоМА і музею Метрополітен, і, як вважають, саме він минулого року став покупцем картини “Крик” норвезького експресіоніста Едварда Мунка – одного з найбільш впізнаваних творів образотворчого мистецтва у світі.
Ларрі Роббінс претендує на титул фінансового директора року. Він вже другий рік поспіль відмінно заробляє на акціях компаній, що працюють у сфері охорони здоров’я в США. Зараз під його управлінням 7 млрд доларів. Головний хедж-фонд його компанії Glenview Capital відзвітував про зростання чистого прибутку на 38%. Джон Полсон колись провернув одну з найбільш вдалих угод в історії, поставивши проти субстандартних іпотечних кредитів, але потім пережив справжнє падіння. У 2011 році він втратив 9,6 млрд доларів, зробивши невірну ставку на активне відновлення економіки США, і став “головним невдахою Уолл-стріт”. Однак в 2013 році мільярдер і директор хедж-фонду Paulson & Co відновив свої позиції. Головний хедж-фонд його компанії, під управлінням якої знаходяться 20 млрд доларів, відзвітував про доходи в 55%.
Для короля нерухомості Джонатана Грея цей рік був дуже вдалим. Компанія Hilton Worldwide Holdings, купівля якої Греєм колись багатьом здавалася дивним рішенням, провела успішне IPO, що принесло компанії Грея Blackstone Group 8 млрд доларів.
Потрапили до списку найбільш успішних гравців Уолл-стріт і професіонали в сфері контролю за дотриманням правил біржової торгівлі. На Уолл-стріт професія контролера стає все популярнішою і популярнішою, зазначає Forbes. Закон Додда – Франка, правило Волкера, федеральні прокурори та регулятивні органи, які перевіряють все від іпотечних кредитів до інсайдерних торгових операцій з цінними паперами.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас