Найбільший банк СШАстворює платіжну систему аналог Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк СШАстворює платіжну систему аналог Bitcoin

Фондовий ринок
1191
Найбільший банк США JPMorgan Chase подав заявку на отримання патенту США на комп’ютеризовану платіжну систему, що чимось нагадує розрахунки у віртуальній валюті біткоїн (Bitcoin), пише Financial Times.
Як і Bitcoin, пропонована банком система дозволить анонімно здійснювати електронні платежі через Інтернет, не розкриваючи ані реального імені, ані номерів рахунків. Крім того, комісії за транзакції в ній стягуватися не будуть.
Ринок мобільних і інтернет-платежів активно розвивається як в США, так і в інших країнах. Найбільші банки, карткові оператори, а також високотехнологічні та інтернет-компанії (Google, Apple, PayPal) прагнуть закріпитися в цьому новому сегменті.
Регулярно з’являються нові види віртуальних валют, до деяких з них (така як Bitcoin) користувачі ставляться з підвищеною зацікавленістю, що змушує традиційні фінансові компанії враховувати незвичайні види конкуренції.
Заявка JPMorgan на патент існує з 1999 року, проте на хвилі інтересу до електронних платежів банк нещодавно оновив і уточнив її. У заявці зазначається, що нова платіжна система буде змагатися з дебетовими і кредитними картами за право стати основним способом оплати інтернет-транзакцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас