Безповоротні кредити Промінвестбанку сягнули $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безповоротні кредити Промінвестбанку сягнули $1 млрд

Кредит&Депозит
2425
Обсяг неповоротних кредитів у портфелі української “дочки” Зовнішекономбанку (ЗЕБу), Промінвестбанку, доходить до 1 мільярда доларів, заявив глава російської держкорпорації Володимир Дмитрієв.
ЗЕБ купив Промінвестбанк в розпал останньої кризи за 250 мільйонів доларів. За підсумками першого півріччя український банк отримав збиток в 2,66 мільярда гривень (326 мільйонів доларів). Керівництво ЗЕБа визнавало, що банк має сформувати додаткові резерви під погані кредити, що дісталися від колишнього менеджменту.
“Ми не очікували, що зіткнемося з великою кількістю проблем, успадкованих від колишнього менеджменту і власників”, – сказав Дмитрієв.
З настанням термінів повернення кредитів банк стикався з невиконанням позичальниками своїх зобов’язань. “По суті справи ми успадкували безповоротний портфель у розмірі близько мільярда доларів”, – додав він.
Дмитрієв зазначив, що більшість позичальників в змозі розрахуватися за кредитами, але використовують різні механізми відходу від своїх зобов’язань.
“Тому ми зараз стикаємося з необхідністю докапіталізації банку і з застосуванням досить жорстких правових заходів для впливу на недобросовісних позичальників”, – розповів глава ЗЕБа, не уточнивши обсяг необхідної докапіталізації.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас