Купонна ставка по облігаціях СП ТОВ "Метален" 12,375% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купонна ставка по облігаціях СП ТОВ "Метален" 12,375%

Фондовий ринок
296
ЗАТ «Альфа-Банк» (організатор і андеррайтер випуску) за дорученням емітента повідомляє, що купонна ставка по облігаціях СП ТОВ «Метален» на наступні шість місяців (третій і четвертий купонні періоди) установлена на рівні 12,375% річних.
Як повідомив начальник Управління цінних паперів з фіксованою прибутковістю Вадим Мінченко, причина зниження емітентом рівня номінальної прибутковості до мінімально можливої відповідно до умов емісії може свідчити про зацікавленість емітента в зниженні боргового навантаження шляхом дострокового викупу облігацій з ринку. Вадим Мінченко також відзначив, що вперше в Україні емітент скористався з можливості викупити достроково максимальний обсяг емісії облігацій. Таким чином, наявність оферти по облігаціях не тільки дозволяє інвесторам регулювати терміни інвестування в цінні папери емітента, але і дає можливість самому емітенту регулювати термін обігу облігацій на вторинному ринку, а також обсяг своїх боргових зобов'язань. Структура облігаційної позики компанії «Метален» припускає два дострокових викупи емітентом через кожні півроку при загальному терміну обігу облігацій 1,5 року.
Обсяг випуску - 50 млн гривень, термін обігу - 18 місяців. Фіксована процентна ставка по першому і другому купоні складала 18,65 відсотків річних. Весь випуск був розміщений серед українських банків і інвестиційних компаній.
Розмір процентної ставки по інших купонах встановлюється емітентом самостійно, але не може бути нижче ставки KIBOR мінус п'ять відсотків, при цьому передбачена можливість дострокового викупу облігацій емітентом. Дата погашення облігацій – 26 квітня 2004 року.
28 квітня 2003 року СП ТОВ «Метален» виплатить доход за другий купонний період.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас