Російська "Альфа-груп" знаходиться в кроці від придбання Raiffeisen "Райффайзен Банку Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська "Альфа-груп" знаходиться в кроці від придбання Raiffeisen "Райффайзен Банку Аваль"

Фондовий ринок
3876
Російська “Альфа – Груп” знаходиться на завершальній стадії переговорів з австрійською групою Raiffeisen International про придбання частини бізнесу Raiffeisen в Україні. Зокрема, мова йде про придбання “Райффайзен Банку Аваль” , який є основним активом групи в Центральній-та Східній Європі.
За словами джерел на фінансовому ринку, співвласник групи “Альфа “Михайло Фрідман, який приїжджав на цьому тижні в Київ, провів дві зустрічі з екс-главою Raiffeisen Bank International ( RBI ) Гербертом Степічем, який зараз очолює наглядову раду російського Райффайзенбанку.
Зокрема, йдеться про годинне спілкування Фрдімана зі Степічем перед засіданням ради інвесторів у президента, а також як мінімум про 3- х годинну зустріч за вечерею в готелі “ Хаятт “ у той же вечір.
Близький до австрійської групи фінансист говорить про те, що переговори йшли про продаж російському “Альфа- Банку” українського “Райффайзен Банку Аваль” , а також про можливість покупки російського “Райффайзенбанку” та бізнесу Raiffeisen Zentralbank group.
Раніше австрійці оцінювали свій російський бізнес в подвійну балансову вартість – більше ніж у 3 млрд євро. У той же час “Райффайзен Банк Аваль” може обійтися покупцям в 1 балансовий капітал – тобто близько 700 млн. євро.
Голова правління “ Райффайзен Банку Аваль” Володимир Лавренчук у коментарі ZN.UA сказав , що не має інформації про такі переговори . “Ми ведемо свій бізнес в звичайних умовах і не отримували від акціонерів сигналу про зміну нашої моделі роботи” , – сказав банкір.
Нагадаємо, після відставки Степича очолив банківську групу Йозеф Стампфер повідомив, що банки стурбовані напрямом ресурсів в порівняно ризиковану і обширну мережу Raiffeisen. Він припустив , що партнери Raiffeisen повинні контролювати тільки 30 % RBI , а інші акції відпустити у вільний обіг.
RBI на 78% належить не зареєстрованої на біржі Raiffeisen Zentralbank group, яка , у свою чергу , підконтрольна восьми провінційним австрійським банкам. Земельні банки належать сотням невеликих кооперативних банків Raiffeisen, формують систему Raiffeisen.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас