Із завтрашнього дня українці зможуть отримувати адмінпослуги поштою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із завтрашнього дня українці зможуть отримувати адмінпослуги поштою

Казна та Політика
1208
З 1 листопада 2013 громадяни України мають можливість отримати адміністративні послуги, які надає Державна реєстраційна служба України, в будь-якому поштовому відділенні по всій території України. Про це на прес-конференції повідомив голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона.
Зокрема, за його словами, українці за допомогою поштових відділень зможуть здійснювати державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, проставляти Апостель на офіційних документах і одержувати виписки з державного реєстру прав на нерухоме майно та з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Зокрема, за його словами, людина буде приходити в поштове відділення з паспортом та документами, які він хоче надати Укрдержреєстру, отримає бланк звернення до служби (або може роздрукувати бланк з сайту служби) і визначити в ньому, яким чином отримає відповідь і документи від реєстраційної служби.
Крім цього, за словами чиновника, вартість послуг служби буде безкоштовною, проте, українці платитимуть виключно за поштові послуги, які є в прайсі. Однак Д.Ворона порекомендував українцям все-таки користуватися кур’єрською службою пошти або відправляти рекомендовані листи.
Термін надання послуг, за його словами, збільшився лише на 4 дні, включаючи поштові пересилки.
“Ми навчили 20 тис. працівників пошти 13 тис. відділень, з яких 10 тис. відділень знаходяться в сільській місцевості. Ці працівники зможуть наблизити надання послуг для людей. Крім цього зазначу, що послуги Укрдержреєстру будуть надаватися тільки в 2 тис. відділень і ті 13 тис. додатково залучених відділень розширять нашу кількість відділень з надання адмінпослуг у 7 разів”, – сказав він.
За словами Д.Ворони, заявники зможуть дізнатися, чи дійшли документи в реєстраційну службу на сайті установи, а з березня 2014 планується ввести СМС-інформування громадян про отримання документів реєстраційної службою.
Таким чином, за його словами, 25-30 тис. українців щодня будуть звертатися до Держслужби з допомогою поштових відділень.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас