Чиста жадоба: британські банкіри придумали спосіб обійти обмеження на бонуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиста жадоба: британські банкіри придумали спосіб обійти обмеження на бонуси

Світ
627
Співробітники великих британських банків, можливо, зможуть обійти обмеження на розмір бонусів, введені владою Євросоюзу. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела.
За інформацією видання, більш ніж в десяти фінорганізаціях, в тому числі в Barclays, JP Morgan Chase & Co., а також HSBC, розглядають можливість у кілька разів збільшити щомісячні компенсації топ-менеджерам на харчування, транспорт і зв’язок. Таким чином, банкіри і комерсанти збережуть свої доходи, у той час як вимоги ЄС будуть дотримані.
У WSJ наводять приклад подібного розрахунку виплат. Зараз трейдер отримує близько двох мільйонів фунтів стерлінгів на рік (200 тисяч фунтів базової зарплати і бонус в 1,8 мільйона), а після передбачуваних змін загальні доходи будуть складатися з тієї ж базової зарплати, бонусу в мільйон фунтів і різного роду компенсацій на суму в 800 тисяч.
Чиновники ЄС остаточно погодилися, що бонуси банкірам повинні бути обмежені річною зарплатою, включаючи різні компенсації, в лютому цього року. При цьому обмежень на розмір винагороди банкірів за рік не вводилося, але в ЗМІ не виключають, що європейська влада може вдатися і до такого заходу.
Про обмеження бонусів фінансистам регулятори задумалися після кризи 2008-2009 років. Критики величезних виплат топ-менеджерам у великих банках відзначали, що ризиковані дії фінансистів, які прагнуть отримувати високі бонуси, у результаті і привели до розвитку кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас