Ставку утилізаційного збору можуть підвищити в 3 рази - вже у 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставку утилізаційного збору можуть підвищити в 3 рази - вже у 2014 році

Казна та Політика
4675
Сьогодні Кабінет міністрів України на засіданні планує розглянути законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування коефіцієнтів, які застосовуються до ставок екологічного збору за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Якщо законопроект буде прийнятий, то в Україні з 1 січня 2014 року запровадять єдину ставку утилізаційного збору в розмірі 5,5 тис. грн для легковиків і 11 тис. грн. – для вантажівок.
Варто нагадати, що на сьогоднішній день ставки утилізаційного збору прив’язані до обсягу двигуна легкових автомобілів. Їх розмір становить від 4,73 тис. грн. на малолітражки (об’єм двигуна до 1 л) до 30,25 тис. грн. за двигуни понад 3,5 л .
Як повідомив Delo.UA президент Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, швидше за все Верховна Рада прийме законопроект і таким чином виконає доручення Віктора Януковича ліквідувати диференціацію утилізаційного збору залежно від об’єму двигуна.
У той же час Назаренко, посилаючись на свої джерела, зазначає, що уряд компенсує скасування збільшувальних коефіцієнтів підвищенням розміру самого утилізаційного збору в три рази – з 5,5 до 16,5 тис. грн. “Формально після прийняття законопроекту про скасування збільшують коефіцієнтів утилізаційного збору уряд виконати доручення президента, але, після цього буде поданий законопроект, який збільшить базову ставку утилізаційного збору до 16,5 тис. грн, відповідно так само і для вантажних авто”, – заявив Delo.UA глава ВААІД.
Нагадаємо, що у вересні, за даними “Укравтопрому”, первинні реєстрації легкових автомобілів склали 20,3 тис. машин, що на 8,4% менше, ніж у серпні та на 0,6% більше показника вересня-2012.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас