Колесніков: зі швидкісними експресами Hyundai мене підставили, але за ними - майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесніков: зі швидкісними експресами Hyundai мене підставили, але за ними - майбутнє

Казна та Політика
4883
Народний депутат від Партії регіонів, колишній віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков запевняє, що його роль у проекті по закупівлі поїздів Hyundai була мінімальною, проте опоненти використовували даний проект для його дискредитації.
“Розумієте, коли людина щось робить, то завжди є прихильники, а є опоненти. На здоров’я. Ось з Hyundai спланували пряму акцію з дискредитації під керівництвом одного з наших однопартійців”, – розповів Колесніков.
“Всі експертизи показали, що в невдалому старті на 70% винна залізниця, на 30% – компанія Hyundai. Наприклад, чому згоріла підстанція? Тому що японський або корейський комп’ютер не може зрозуміти, чому контакти підвішені на різній висоті, і в “Укрзалізниці” це прекрасно знали. Нехай (Володимир) Козак і технічний персонал дадуть відповідь на ці питання, вони керували залізницею, коли впроваджували Hyundai, – заявив нардеп.
За словами колишнього віце-прем’єра, його роль у проекті Hyundai полягала “в тому, що Ексімбанк Південної Кореї просив 8,5% річних за кредитом, а ми знизили до 4,5%”.
Говорячи про складнощі в реалізації проекту, Борис Колесніков зазначив, що через поспіх напередодні Євро-2012 не вдалося провести випробування поїздів в жорстких умовах.
“Але це вже деталі. Конструктивні помилки були, це визнав і Hyundai, мала місце і халатність обслуговуючого персоналу”, – резюмував він.
Проте, регіонал висловив упевненість, що за цими перевезеннями майбутнє. “Якби сьогодні треба було вибирати, то за співвідношенням ціна-якість ми все одно обрали б Hyundai або Skoda”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас