У 90% випадків українці віддають перевагу вітчизняним продуктам - міністр аграрної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 90% випадків українці віддають перевагу вітчизняним продуктам - міністр аграрної політики

Аграрний ринок
215
Більше 90% харчових продуктів, які купують українці, – вітчизняного виробництва. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба відомства.
За його словами, за 9 місяців 2013 р. в Україні зросло виробництво яловичини, свинини, м’яса птиці, молока, вершкового масла, сиру та інших популярних продуктів харчування.
«Україна забезпечує внутрішній ринок продовольства за рахунок власного виробництва. Разом з тим, попит на вітчизняну харчову продукцію всередині країни також зростає. Так, більше 90% продовольства, що купується споживачами в Україні – саме вітчизняного виробництва», – зазначив Присяжнюк.
Міністр зазначив, щоб для того, щоб попит українців був забезпечений, зростає і виробництво продуктів харчування.
Так, наприклад, за 9 місяців поточного року збільшилося виробництво яловичини замороженої на 65%, свинини свіжої чи охолодженої – 9,6%, м’яса птиці свіжого або охолодженого – 5,7%, вершкового масла – 2%, сиру – 5,4%, обробленого молока – 2,6% і т.д.
«Українці вже звикли до вітчизняному продукту. Тому, щоб задовольнити зростаючий попит, нарощується і виробництво. Крім цього, велика увага приділяється і якості продукції. Так, в Україні вже впроваджені системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 553 підприємствах. Триває робота з впровадження однієї з кращих таких систем – НАССР. І така робота продовжиться, особливо враховуючи перспективу підписання Угоди про асоціацію з ЄС», – зазначив міністр.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас