У листопаді бензин різко подешевшає, а молоко - піде в зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У листопаді бензин різко подешевшає, а молоко - піде в зростання

Аграрний ринок
2374
На думку аграрних експертів, частина овочів з так званого «борщового набору» – картопля і цибуля – зросте в ціні. Подешевшають капуста, морква, буряк.
«Капусти, наприклад, зараз досить на ринку. Тому в листопаді вона стане дешевше, – розповів експерт асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Ігор Остапчук. – А от цибуля підніметься в ціні через дефіцит. Те ж стосується картоплі, незважаючи на непоганий врожай”.
Сезонно подорожчають також, на думку експерта, помідори і деякі фрукти.
Хліб подорожчає, незважаючи на хороший урожай зернових. Але зростання цін буде несуттєвим – це також цілком сезонне явище. З тієї ж причини подорожчають і молокопродукти.
«Відсутня зелена маса, молока стає менше – і ціни зростають. Але цього разу серйозного подорожчання очікувати не варто: молоко підніметься в ціні неістотно. Ціни на олію та сир теж збільшаться незначно. Дещо дорожче буде і сметана», – вважає експерт асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Аліна Жарко.
Ціни на свинину в листопаді залишаться практично без змін. І навіть трохи знизяться, залежно від кон’юнктури ринку.
«Вартість яловичини може на 10 копійок вирости, а ціна на м’ясо птиці залишиться стабільною. А ось варена ковбаса вищого сорту в листопаді подорожчає», – вважає Аліна Жарко.
Ціна на дизпаливо вже знизилася: у деяких мережах – на цілих 40 коп. Хороші перспективи й у вартості скрапленого газу. На оптовому ринку вже спостерігається спад. Не виключено, що той же механізм спрацює в роздробі. За словами директора «Консалтингової групи А- 95» Сергія Куюна, на «газові» ціни великий вплив робить сезонність: у холодну пору року водії воліють переходити на бензин.
«Але не подорожчає і він, так як є великі запаси, – сказав Куюн. – Є навіть надія на те, що ціни на бензин знизяться на 10-15 копійок. Це пов’язано з тим, що ринок входить в мертвий сезон, споживання знижується. У такий час, як правило, спостерігається цінове охолодження. Люди менше їздять, посилюється боротьба за клієнта. Конкуруючи між собою, АЗС будуть знижувати ціни».
Долар може ще більше схуднути через те, що питання з дефолтом в США до цих пір не вирішено. За оцінками експертів, «зелений» буде коливатися в діапазоні 8,13-8,16 грн. Доля долара вирішиться в найближчі дні: швидше за все, бюджетну кризу Вашингтон подолає вже у вівторок-середу, і валюта просяде, але ненабагато.
А от євро, навпаки, дорожчає. Експерти дають йому люфт до 12 грн, що означає для європейської валюти небувалий підйом.
«Прямою причиною для цього стало якраз ослаблення позицій долара на міжнародному ринку. У листопаді євро може ще більше піднятися в ціні – максимум до 12 гривень, – обіцяє президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. – Але тенденція до подорожчання нестабільна: достатньо, щоб в якійсь з країн ЄС виникли проблеми, і курс тут же може обвалитися».
У листопаді ціни на відпочинок в Єгипті будуть нижче на 5%. Вартість екскурсійних турів до Європи трохи знизиться: на 5-7%. А екзотика подорожчає на 10%: почнеться сезон відпочинку в теплих країнах.
«У Туреччині – не сезон, тому ціни трохи просядуть. Єгипет стане трохи дорожче – пік поїздок. Ціни на тури в будь-які екзотичні країни підвищаться: там зараз ідеальна для відвідування погода. Готелі стануть дорожче, що збільшить вартість турів в цілому. А за поїздку до Європи доведеться платити сповна», – вважає директор ТОВ «ТО САГА» Аліна Руданець.
У листопаді бензин різко подешевшає, а молоко - піде в зростання
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас